Pulykacomb brassói

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Pulykacomb brassói

Recept leírás:

Hozzávalók:

80 dkg. pulyka felső comb filé,
1 fej vöröshagyma,
8 – 10 gerezd fokhagyma
kevés só,
őrölt bors ízlés szerint,
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
csipetnyi kakukkfű,
2 kanál zsír.

*

Elkészítés:

A húst apróra vágjuk, és zsíron fehéredésig pirítjuk. Belereszeljük a vöröshagymát, és hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát. Kevés vízzel, vagy hús alaplével felöntjük, de csak annyira, hogy ne lepje el. Megsózzuk, jobban megborsozzuk, hozzátesszük a kakukkfüvet, és fedő alatt pároljuk. Ha a hús megpuhult, megszórjuk őrölt paprikával, és rövid ideig pirítjuk. A brassói nem szaftos étel.
Közben bő olajban megsütjük a felkockázott sült burgonyát, ami a brassói jellegzetes körete. Össze is keverhetjük a hússal, vagy külön is tálalhatjuk.

Pulykacomb brassói

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pulykacomb brassói

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!