Hozzávalók:
2 Gallicoop pulykaszárny
1 nagy sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1/2 zeller
1/2 karalábé
1 hagyma
zeller zöld
petrezselyemzöld
só
bors
ételízesítő
2 cikk fokhagyma
körömnyi friss gyömbér
1/2 szerecsendió
20 dkg borsó(mélyhűtött)
20 dkg gomba
2 dl tejföl
1 ek.zsír
2 ek liszt
*
Elkészítés:
A pulykaszárnyakat megmosom, hideg vízben, nagy lángra odateszem főni, lehabozom, belerakom a zöldségeket és a fűszereket. Lassú tűzön főzöm, amíg a hús megpuhul. Addig megpucolom a gombát, felszeletelem. Amikor puha a szárny, leszűröm a levest, beleteszem a gombát és a borsót, ezekkel tovább főzöm. A szárnyról leszedem a húst, a zöldségeket feldarabolom. Amikor megfőtt a borsó és a gomba visszateszem a húst és a zöldségeket a levesbe. A kanál zsírból és 2 kanál lisztből világos rántást készítek, berántom a levest, hozzáteszem a tejfölt, amit előbb egy tálban kikeverek és szedek hozzá a forró levesből, úgy öntöm vissza(hőkiegyenlítés) majd, jól összeforralom. Végül apróra vágott petrezselyemzöldet szórok bele, azzal már csak egyet forralok rajta.