Pulykabecsinált leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Könnyű

Pulykabecsinált leves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2 Gallicoop  pulykaszárny
1 nagy sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1/2 zeller
1/2 karalábé
1 hagyma
zeller zöld
petrezselyemzöld

bors
ételízesítő
2 cikk fokhagyma
körömnyi friss gyömbér
1/2 szerecsendió
20 dkg borsó(mélyhűtött)
20 dkg gomba
2 dl tejföl
1 ek.zsír
2 ek liszt

*

Elkészítés:

A pulykaszárnyakat megmosom,  hideg vízben, nagy lángra  odateszem főni, lehabozom, belerakom a zöldségeket és a fűszereket. Lassú tűzön főzöm, amíg  a hús megpuhul. Addig megpucolom a gombát, felszeletelem. Amikor puha a szárny, leszűröm a levest, beleteszem a gombát és a borsót, ezekkel tovább főzöm. A szárnyról leszedem a húst, a zöldségeket feldarabolom. Amikor megfőtt a borsó és a gomba visszateszem a húst és a  zöldségeket a levesbe. A kanál zsírból és 2 kanál lisztből világos rántást készítek,  berántom a levest, hozzáteszem a tejfölt, amit előbb egy tálban kikeverek és szedek hozzá a forró levesből, úgy öntöm vissza(hőkiegyenlítés) majd, jól összeforralom.  Végül apróra vágott petrezselyemzöldet szórok bele, azzal már csak egyet forralok rajta.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pulykabecsinált leves