Hozzávalók:
500 g. pulyka leveshús, (far – hát, szárny, szív, zúza)
5 db. sárgarépa,
2 db. petrezselyemgyökér,
1 kisebb zeller,
1 kisebb karalábé,
1 nagyobb krumpli
1 fej hagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
kevés só, és néhány szem bors,
kis csokor petrezselyem, és zeller zöld,
2 marék levestészta.
*
Elkészítés:
A sárgarépát, és petrezselyem gyökeret megtisztítom, hasábokra vágom.
A zellert, és a karalábét megpucolva felszelem, a krumplit meghámozom, a hagyma külső, barna, száraz leveleit leszedem.
Kevés zsiradékon párolom, megsózom a zöldségeket, és hozzáadom a feldarabolt aprólékot.
Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje, néhány szem borsot teszek hozzá, és a hagymát, a fokhagymát, valamint a krumplit, és az összekötött friss zöld fűszereket is beletéve fedő alatt főzöm, időnként megkeverve.
Mikor már a húsok is megpuhultak, leszűröm a lét.
A húsleves levébe 2 személyenként egy nagy marék levestésztát főzök.
Újra felforralom, és elkészült a leves.
Tálaláskor mindenki vehet kedvére a főtt húsokból, a megfőtt zöldségekből, és a tésztával dúsított levesből is szedhet rá.
Frissen borsot őrlök rá, mert így jobban kiérezhető az aromája.