Hozzávalók:
Pulyka szotéhoz:
50 dkg filézett pulykacomb
30 dkg pulykamáj
15 dkg borsó(mélyhűtött)
15 dkg kukorica(mélyhűtött)
15 dkg gomba
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kápia paprika
majoránna
őrölt kömény
só
bors
4 ek. olaj
Tócsnihoz:
2 nagy krumpli
1 cukkini
4-5 gerezd fokhagyma
2 tojás
só
bors
petrezselyemzöldje
3 ek. liszt
1 ek. zsemlemorzsa
*
Elkészítés:
A pulyahúst kis kockákra vágom. 2 ek. olajon megpirítom a kockára vágott hagymát, ráteszem a préselt fokhagymát is, majd a húst minden oldalon körbepirítom rajta. Sózom, borsozom, teszek bele egy kis őrölt köményt is, pici vizet aláöntve fedő alatt párolom. Amikor már majdnem puha hozzáteszem a borsót, a kukoricát, a felszeletelt gombát, a csíkokra vágott kápia paprikát és együtt párolom még kb. 10 percig. Közben a kockára vágott pulykamájat 2 ek. olajon megpirítom, megszórom borssal, majoránnával. Amikor a zöldségek is puhák, hozzákeverem a májat és még együtt is forralom pár percig.
A cukkinis tócsnihoz nagy lyukú reszelőn lereszelem a krumplit és a cukkinit, belepréselem a fokhagymát, hozzáteszem a tojásokat, sózom, borsozom. Teszek hozzá kevés lisztet, zsemlemorzsát, belekeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet. Egy kivajazott kis tepsit megszórok zsemlerozsával, belesimítom a masszát és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütöm kb. 20-25 percig. Amikor megsült, kockákra vágom és arra szedve tálalom a pulyka szotét.