Hozzávalók:
1 kg pulykanyak
4 szál sárgarépa
3 szál petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
egy darabka zellergumó
néhány kelkáposzta levél
1 db zöldpaprika
só
szemes bors
szerecsendió reszelve
vegeta
1 kk kurkuma
*
Elkészítés:
A friss tavaszi zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb hasábokra vágjuk.
A nyakat alaposan átmossuk, hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk.
Beletesszük a paprikát, sót, borsot, hagymákat, és a zöldségeket és lassan gyöngyözve készre főzzük, Kb 2 óra.
A levest szűrjük át.
A feldarabolt zöldségekkel illetve a húst külön kínáljuk, külön sós vízben főzzünk ki hozzá tésztát vagy daragaluskát.
( Így ha van maradék alaplé, hűtőben tárolva másnapra sem romlik meg)