Hozzávalók:
1 kg pulykaaprólék(szárny, csontos comb hús, szív, nyak)
vegyes leveszöldség
1 hagyma
1 krumpli
2-3 gerezd fokhagyma
só
szemes bors
ételízesítő
gyömbér
szerecsendió
zeller zöldje
petrezselyemzöld
15 dkg cérnametélt
*
Elkészítés:
A pulykahúst alaposan megmosom és hideg vízben, a legnagyobb lángra felteszem főni. Amikor felforr és feljön a hab a tetejére, szűrővel leszedegetem, majd belerakom a nagyobb darabokban hagyott, megtisztított zöldségeket, a lángot takarékra veszem, lassan, gyöngyözve forralom. Fél óráig nem fűszerezem be, hanem addig folyamatosan szedegetem le a még felgyülemlő habot a tetejéről, a fazék belső oldaláról papírtörlővel letörölgetem, ami odaragad. Amikor már teljesen tiszta a leves, belerakom a fűszereket és lassan főzöm addig, amíg a hús meg nem puhul. Amikor kész leszűröm és hagyom a levet leszállni, a tányérban a levestésztára szedem,a főtt húst és a zöldségeket külön tálalom.