Pulyka húsleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Könnyű

Pulyka húsleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg pulykaaprólék(szárny, csontos comb hús, szív, nyak)
vegyes leveszöldség
1  hagyma
1 krumpli
2-3 gerezd fokhagyma

szemes bors
ételízesítő
gyömbér
szerecsendió
zeller zöldje
petrezselyemzöld
15 dkg cérnametélt

*

Elkészítés:

A pulykahúst alaposan megmosom és hideg vízben, a legnagyobb lángra felteszem főni. Amikor felforr és feljön a hab a tetejére, szűrővel leszedegetem, majd belerakom a nagyobb darabokban hagyott,  megtisztított zöldségeket, a lángot takarékra veszem, lassan, gyöngyözve forralom. Fél óráig nem fűszerezem be, hanem addig folyamatosan szedegetem le a még felgyülemlő habot a tetejéről, a fazék belső oldaláról papírtörlővel letörölgetem, ami odaragad. Amikor már teljesen tiszta a leves, belerakom  a fűszereket és lassan főzöm addig, amíg  a hús meg nem puhul. Amikor kész leszűröm és  hagyom a levet leszállni, a tányérban a levestésztára szedem,a  főtt húst és a zöldségeket külön tálalom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pulyka húsleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!