Pulyka fasírt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ibolya

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Pulyka fasírt

Pulyka fasírt

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

30 dkg darált hús
3 db zsemle
1 tojás
1 hagyma+ 3-4 fokhagyma (hagyma apróra vágva, fokhagyma átnyomva és utána megpárolva)
1 alma+ 1 sárgarépa lereszelve
só, bors, vegeta
bacon szalonna (25 dkg)
nyáron paradicsom, paprika

*

Elkészítés:

A 3 zsömlét tejbe, vagy vízbe beáztatom, és megvárom míg teljesen szétmorzsolhatóvá válik, majd a tejet kicsavarom belőle és a zsemlét összekeverem a hússal, tojással, reszelt almával és répával, a megpárolt hagymával, fokhagymával, és fűszerezem ízlés szerint. A paradicsomot, paprikát kicsi darabokra vágom, és hozzáadom.
Sütés:
Őzgerinc formába, keresztbe fektetem a bacon szalonna csíkokat, majd beletöltöm a masszát, tetejére hajtogatom a bacont és hosszában is teszek rá 1-2 csíkot. Előmelegített sütőbe teszem, kb. 30-40 percig sütöm 180 fokon, amíg megpirul a teteje.
Ha azt szeretném, hogy szép pirult legyen a baconszalonna alja is, akkor átborítom egy tepsibe, és az aljával felfelé visszateszem a sütőbe, és megpirítom egy picit. A tepsiben lévő az dupla adag!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pulyka fasírt