Hozzávalók:
1 kg pulyka far-hát
2 db pulyka szárny
3 szál sárgarépa
3 szál fehér répa /gyökér/
1 zeller gumó
1 db karalábé
1/4 kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
só
ételízesítő
egész bors
csipet gyömbér
csipet szerecsendió virág
1 kk.sáfrányos szeklice
Leves betétnek:
cérnametélt
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk. A pulyka far-hátat leforrázzuk, leöblítjük.
Elkészítés: A far-hátat és a szárnyakat hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Beletesszük a paprikát, paradicsomot,vöröshagymát,fokhagymát,kelkáposztát, sót, borsot, ételízesítőt és kis lángon legalább egy órát főzzük. Beletesszük a zöldségeket és készre főzzük. A levest hagyjuk fél órát állni, majd szűrjük át. A feldarabolt zöldségekkel és külön kifőzött cérnametélttel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


