Hozzávalók:
1,5 kg pulyka vagy csirkemell
45 dkg Bacon szalonna (szeletelt)
15 dkg pulyka vagy csirkemell sonka
20 dkg trappista sajt
10 dkg Karaván füstölt sajt
Bors, ételízesítő
*
Elkészítés:
A pulykamellet felszeleteljük (csirkemellet hosszában kettévágjuk). Sajtokat lereszeljük.
Az Ultra Plusz edényt (jénai tálat) kibéleljük a szeletelt Bacon szalonnával úgy, hogy az edény szélén túl érjen.
A húsokat a reszelt trappista sajtba forgatjuk. Egy réteget a szalonnára teszünk. Kevés borssal és ételízesítővel megszórjuk.
Ezután befedjük a húst a gépsonkával.
Addig rétegezzük így, míg a hozzávalók elfogynak. Felülre hús kerül.
Minden hús réteget enyhén fűszerezzük, de vigyázzunk, mert a szalonna is sós!
A kilógó szalonna csíkokat a húsra hajtogatjuk.
Tetejére rászórjuk a füstölt sajtot.
Az edényre rátesszük a tetejét és 180-200 fokon sütjük.
A pecsenyeléből, aki szereti, készíthet mártást is hozzá.
Míg a hús sül, elkészítjük a köretet. Rizs (borsós, kukoricás, zöldséges, stb.) vagy hasábburgonya illik hozzá.
Amennyiben hidegtálként szeretnénk kínálni, teljesen kihűtjük, hűtőbe tesszük és szeleteljük. Saláta levelekre fektetjük a torta szeleteket, ízlés szerint díszítjük. Francia salátával vagy bármilyen más zöldséges salátával kínáljuk.
Mivel elég drága recept, így javaslom ünnepekre, például a közelgő húsvétra elkészíteni.
Ajánlott Tupperware edények:
TW Henteskés
Konyhai malom
UltraPlusz 2,5 l-es sütőedény