Pulyka brassói

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Pulyka brassói

Recept leírás:

Hozzávalók:

80 dkg pulyka felső comb csont nékül
1,5 kg burgonya
2 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
15 dkg húsos füstölt szalonna

őrölt fekete bors
étolaj

*

Elkészítés:

Előkészítés: A pulykacombot és a szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk tetszés szerint. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagyma 3/4 részét és a húst, sózzuk, borsozzuk. Mindig csak pár csepp vizet hozzáadva készre pároljuk. Ha a hús megpuhult, rátesszük a maradék fokhagymát, elkeverjük, de nem főzzük tovább. A burgonyát bő olajban kisütjük és a húshoz keverjük. Tálalásnál házi savanyúsággal kínáljuk.

Pulyka brassói

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pulyka brassói