Hozzávalók:
A puliszkához:
1/2 kg kukoricadara
8 dl hideg víz
1 csapott tk ételízesítő
1 csipet majoránna
1 csipet rozmaring
1 csipet tárkony
A töltelékhez:
25 dkg juhtúró
25 dkg tehéntúró (de lehet csak tehéntúróval is készíteni)
15 dkg szalonna
1 ek zsír
2 kisebb fej vöröshagyma
9 ek tejföl
10 dkg reszelt sajt
*
Elkészítés:
elkészítés
Puliszka elkészítése: a kukoricadarát egy 2 literes lábosba öntjük, hozzáadjuk a fűszereket, majd a 8 dl hideg vizet.
Jól elkeverjük, és teljes gázlángon 15 perc alatt félkeményre főzzük, majd lekapcsoljuk a gázt alatta.
Az apróra vágott szalonnát 1 ek zsírral megpirítjuk takaréklángon, majd félretesszük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és felszeleteljük vékonyra.
A juhtúrót és a tehéntúrót összekeverjük, és félretesszük.
Majd a jénai tálat kissé a szalonnás zsírral megkenjük, és ebbe egy réteg puliszkamasszát simítunk, erre 3 ek tejfölt egyenletesen rákenünk. A túrónak a felét rászórjuk, majd kisült szalonna felét rátesszük, erre pedig a fele szeletelt vöröshagymát egyenletesen elosztjuk.
Megint a puliszkamasszát rásimítjuk, és ahogy az előbb tettük, ugyanúgy járunk el.
Végül a maradék puliszkamasszát rásimítjuk, megkenjük tejföllel, egy kis szalonnás zsírral meglocsoljuk, majd a reszelt sajtot egyenletesen rászórjuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon egyszeri fordítással, 40 perc alatt készre sütjük.
Kissé hagyjuk hűlni, majd mint a tortát, felszeleteljük.
1 paradicsomot negyedes vékony szeletekre vágunk, és azzal díszítjük.