Hozzávalók:
Hozzávalók 6 személyre:
1,5 kg zöld spárga
60 dkg darált pulykahús /pulykacomb/
30 dkg rizs
2 fej vöröshagyma
só
ételízesítő
őrölt fehér bors
étolaj
4 dl tejföl
5 dkg vaj
*
Elkészítés:
Előkészítés:A hagymát apróra vágjuk.A spárga végeit levágjuk majd /ha van/pároló edényben félpuhára pároljuk. Ha nincs pároló edényünk akkor sós vízben főzzük meg félig de óvatosan,hogy a spárga feje szét ne főjön. A vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk,rátesszük a darált pulykahúst,sózzuk,borsozzuk és 15-20 percig pároljuk-pirítjuk. A rizsből párolt rizs készítünk.
Elkészítés:Egy kivajazott tepsibe rakunk egy réteg spárgát. majd ráterítjük a párolt rizst a lepirított pulykahúst. Erre jön a maradék spárga. Tejföllel alaposan megkenjük és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
