Hozzávalók:
500g liszt
100g vaj
2-3ek méz
250g cukor
1 csapott ek szódabikarbóna
1tk ecet
2 egész tojás
2ek tejföl
1-1 kk fahéj,szegfűszeg,szerecsendió
*
Elkészítés:
A mézet,vajat, cukrot,és a tojásokat gőz felett,állandó kevergetés közben besűrítjük.
A szirupot hűlni hagyjuk,majd az ecetben elkevert szódabikarbónát hozzákeverjük.
Ráöntjük a lisztre,beletesszük a tejfölt is,és rugalmas tésztává gyúrjuk,ha szükséges még tehetünk hozzá lisztet.
Szobahőmérsékleten 2-3 órát állni hagyjuk.
3-4mm vastagra nyújtjuk(kisebb adagokban),és tetszőleges formára kiszúrjuk.
Tepsibe rakjuk,180 fokon 7-8 perc alatt sütjük,de sütője válogatja.
Díszíthetjük 1 tojásfehérje,15dkg porcukor,csepp citromlé keverékével,de összeragaszthatjuk savanykás lekvárral is.Azonnal puha,fogyasztható.