Pudingos túrótorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Pudingos túrótorta

Pudingos túrótorta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

150g liszt
2 ek porcukor
75g vaj
1 tojás sárgája
1 csipet só
krémhez:
3 tojás
750g túró
250g cukor
1 és fél cs tejszines pudingpor
1 citrom leve
1 cs vanilincukor
0,5 l tej
150ml napraforgóolaj
vaj  és gríz a forma kenéséhez

*

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit:a lisztet, a tojássárgát, a sót,  1-2 ek hideg vizzel összeállítjuk az omlós tésztát.
A tortaformát kivajazom, grízzel megszórom és beleteszem  az omlós tésztát és villával megszúrkálom, min. 30 percre a hűtőbe teszem Addig elkészítem a túrótölteléket
A tojásokat kettéválasztom.
Túró, 150g cukor,pudingpor, tojássárga, vanilincukor, citromlé és olaj összekeverem és közben apránként hozzáadom a tejet.
A folyékony masszát beleöntöm a tortaformába.
Előmelegített / 175°C/ sütőben 45-50 percig sütjük.
Ez idő alatt a tojásfehérjét 100g cukorral kemény habbá verjük.
A kész tortára  kenjük, vigyázva, hogy a tetejétől kb. egy centiméterre legyen és még 20 percre visszatesszük a sütőbe.
Amikor kész a habcsókot körben óvatosan elválasztjuk a tortaformától, hogy tudjon hűlni a sütink.
Hát igen, minimum 6 órát, de legjobb egész éjszaka hagyni, hogy kihűljön és összeérjen a süti.
De higyétek el megéri várni! Isteni finom! 🙂
Jó Étvágyat!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pudingos túrótorta