Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg liszt
2 kávéskanál sütőpor
1 káváskanál szódabikarbóna
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
3 tojás sárgája (a maradék fehérjét akár le is fagyaszthatjuk)
1 citrom reszelt héja
tejföl
1 evőkanál búzadara a kinyújtott tészta meghintéséhez
Töltelékhez:
fél liter tej
2 csomag vaníliás puding
2 evőkanál kristálycukor
1 kiló túró
2 tojás
2 evőkanál búzadara
ízlés szerint cukor még, ha valaki édesebben szereti
*
Elkészítés:
Először a tejben megfőzzök a vanilia pudingporokat a két evőkanál kristálycukorral.
Ezt célszerű akkora lábasban főzni, hogy kihűlés után a túrót is bele tudjuk keverni.
Ha sűrűre főztük, célszerű hideg vízbe állítani, s addig kevergetni, amíg legalább langyos nem lesz, s akkor belekeverhetjük az áttört túrót, tojások sárgáját, búzadarát.
Ha nem tartjuk elég édesnek, akkor most lehet még cukrot hozzákeverni.
A 2 tojás fehérjét habbá verjük, s óvatosan a pudingos-túrós masszához keverjük.
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, s annyi tejfölt, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
A tésztának kb.
2/3-ad részét egy sütőpapíron a tepsi méretének (kb.
37 x 26 cm) megfelelú nagyságúra nyújtjuk, majd beemeljük a tepsibe.
Villával kissé megszurkáljuk és 180 fokon elősütjük, míg halvány rózsaszín nem lesz.
Ekkor kivesszük a sütőből, meghintjük 1 evőkanál búzadarával, s erre öntjük a túrós-pudingos masszát, egyenletesen elegyengetve.
A maradék tésztából enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastag, egyenletes rudakat sodrunk, s rács alakban a belehelyezzük a tepsibe, a sütésre előkészített süteményre.
180 fokon, 35 perc alatt megsütjük.
Ha hagyjuk egy kicsit hűlni, akkor tudunk szép kockákat szeletelni.