Hozzávalók:
15 dkg liszt
10 dkg rétesliszt
20 dkg cukor
10 dkg vaj
5 dkg zsír
5 dkg mák
3 db tojás
1 dl tej
1 evőkanál sütőrum
1 csomag vaníliás cukor
1 cs sütőpor
Krém
2 cs vaníliás főző puding
8 dl tej
25 dkg ráma
15 dkg cukor
Tetejére
tortabevonó csoki máz
*
Elkészítés:
A tojásokat üssük egy tálba, és keverjük habosra a cukorral és a vaníliával. Rakjuk hozzá a tejet, a sütőrumot,zsírt és az olvasztott vajat. Jól dolgozzuk össze, majd forgassuk bele a sütőporral és mákkal vegyített liszteket .Rétes liszt azért kell így lágyabb a tészta .
Simítsuk a masszát sütőpapírral bélelt kettő őzgerinc formába és toljuk forró sütőbe. Süssük meg 170 fokon 30 perc alatt. Mielőtt kivennénk a sütőből, teszteljük tűpróbával. Közben elkészítjük a pudingot megfőzzük a tejben.Ha kihűlt hozzáadjuk a cukorral kikevert rámát,krémes elegyet kapunk.Amikor a sütemény kihűlt felvágjuk és laponként megtöltjük a krémmel.
Tetejét csokimázzal leöntve hűtőben kicsit hagyjuk állni,majd enyhén sréhen vágva tálaljuk