Pudingos-kivis batyuk Tante Fanny tésztából

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Pudingos-kivis batyuk Tante Fanny tésztából

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 gr.
1 cs. vaníliás pudig
3 ek. cukor
0.5 l tej
kivi

*

Elkészítés:

A Tante Fanny tésztát 5 peccel a készítés előtt kiveszem a hűtőből.
A pudingot elkészítem a Mesterszakács Nyeles 1l-es Főzőedényben, szokásos módon, de csak 3 kanál cukrot teszek bele.
Mikor langyosra hűlt bele keverek fél cs. zselatint.
A kivit megpucolom a  a TW zöldséghámozóval, és kockákra vágom TW kis késsel.
A sütőt előmelegítem 200 fokra.
Kitekerem a tésztát a sütőpapír segítségével és a TW derelye vágóval 8 négyzetet vágok belőle.
A négyzetek közepére egy-egy kanál pudingot teszek, majd arra kis kockára vágott kivit.
A tészta széleit kötben megkenem felvert tojással.
Batyut formázok a tésztából és a sütőpapírral bélelt TW tepsibe rakom a pudingos tésztát.
Megkenem a tojással és 20 perc alatt készre sütöm.
Az Új Hullám porcukor szóróval megcukrozom.
A maradék pudingot kistányérokba adagolom és kivivel díszítem.
(Az egy csomag puding kb. 4 csomag tésztához elegendő.)
Ajánlott Tuppeware termékek:
Mesterszakács Nyeles Főzőedény 1 l-es
TW Zöldséghámozó
TW Kis előkészítő kés
TW Szilikon Kenőecset
Ultra Plusz „tepsi”
Új Hullám Porcukor szóró

Pudingos-kivis batyuk Tante Fanny tésztából

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pudingos-kivis batyuk Tante Fanny tésztából

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!