Hozzávalók:
47 dkg liszt
4 dkg élesztő
3,5dl tej
1 mk só
8 dkg porcukor
1 cs. vaníliacukor
2 db tojás
8 dkg puha margarin
Töltelék
1 cs vanília pudingpor
1 cs csoki pudingpor
7 dl tej
4 ek porcukor
2tk rum vagy aroma
Tetejére
1 db tojás
1 ek tej
*
Elkészítés:
Az élesztőt 1,5dl langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, vaníliás cukrot, porcukrot. Közepébe mélyedést nyomunk, beetesszük a megkelt élesztőt, a tojásokat, a puha margarint és a maradék langyos tejjel sima tésztává dolgozzuk. 35-40 percig kelesztjük.
A töltelékhez a vaníliás és a csokoládés pudingot a leírás alapján elkészítésjük.
A tésztát liszttel meghintjük, enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd két részre osztjuk.
A tészta egyik felét nyolc egyenlő darabra vágjuk és enyhén kinyújtjuk megtöltjük a vanília pudinggal majd gombócokká formájuk, és az előkészített tepsire kör alakban elhelyezzük. A gombócok között 5-6 cm-es távolság legyen.
A tészta másik felét 16 egyenlő kis darabokra vágjuk, csokipudinggal megtöltjük úgy, mint az előzőeket. Nyolc gombócot a tepsin a körön belülre, nyolcat a körön kívülre helyezzünk, a szabadon hagyott nagy gombócok közé. A süteményt a tepsiben letakarva legalább 15 percig pihentetjük. Sütés előtt a tetejét a tejjel felvert tojással megkenjük.
A sütemény 180 fokon 30-35 percig sül. Hagyjuk kihűlni. Nagyon finom!