Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 egész tojás+ 1 tojássárgája
1 mokkás kanál cukor
3 dkg élesztő
6 evőkanál olvasztott vaj
2 1/2 dl langyos tej
csipet só
1 evőkanál porcukor
CSIGÁK KENÉSÉHEZ
1 tojássárgája
1 dl tej
1 csomag vaniliás cukor
TŐLTELÉK
2 cs.csokoládé izü pudingpor
cukor izlés szerint
1/2 liter tej
*
Elkészítés:
-az élesztőt 1/2 dl tejben + kevés cukorral felfuttatjuk
-a lisztet összekeverjük a hozzávalókkal + a felfutott élesztövel + az olvasztott vajjal
-jól kidolgozzuk
–kétszeresére kelesztjük
-a pudingot megfőzzük -kihütjük
-a tésztát újjnyi vékonyra kisodorjuk
-a puginggal megkenjük
– feltekerjük mint a bejglit
-szeleteljük újjnyi vastagságúra
-tojássárgájával megkenjük
-200 fokon sütjük ha nagyon piros letakarjuk alufoliával
-sütés végén cukros tejjel meglocsoljuk
-pár percig lassú tüznél sütjük addig még a tejet felszivja
///// nekem nem sikerült álló csigákat késziteni az enyémek lefeküdtek …de igy is nagyon finomra sikerültek