Pudingos csiga

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

55

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Pudingos csiga

Pudingos csiga

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Mindenttudó kalácstésztából készítettem. Azért ez a neve, mert sok sütit készítek ebből csak más töltelékkel és a só, cukor aránya változik csak, hogy édesebb vagy sósabb a süti.
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 dl tej
1,5 dl olaj
2 ek cukor
1 kk. só
Pudinghoz:
2 csomag vanília ízű pudingpor (főzös) nekem egy csomag vanília és egy csomag tejszínes volt itthon
6 ek. cukor
1 cs. van.cukor
6 dl tej
vaj a tepsi kenéséhez

*

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól összegyúrom, majd lefedve hagyom kelni 45 percig. A tészta gyúrásánál ha igényel tehetünk még kevés lisztet hozzá.
Közben elkészítem a pudingot. Én mikróban szoktam főzni. Jó sűrűre főzöm és kevergetem kicsit hűljön, de ne keményedjen be. Deszkán kinyújtom a megkelt tésztát, majd megtöltöm pudinggal és feltekerem, szeleteket vágok belőle, mindegy, hogy késsel vagy cérnával, mert nem esett ki a töltelék vágás közben. Kivajazott tepsie helyezem a szeleteket sorba egymáshoz szorosan, a tetejét bekenem tejjel.Előmelegített stőben 180fokon kb. 15 percig sütöm, majd kevés tejjel meglocsolom a tetejét, visszateszem sülni és kb. még 10-15 perc alatt aranyszínűre sütöm. Tűpróba. Kihűlt szétszedem aszeleteket. Másnap is puha tésztája van.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pudingos csiga