Hozzávalók:
tésztához
70 dkg finomliszt (finom)
30 dkg rétesliszt
10 dkg cukor
2 db tojás
2 dkg só
1 tasak instant élesztő,vagy 5 dkg friss élesztő,
0.5 l tej
1 dl napraforgó olaj
2 ek sertészsír (a tepsi kikenéséhez)
A pudinghoz
0.5 l tej
2 tasak puncs pudingpor
5 ml vérnarancs aroma
5 dkg mazsola
5 ek cukor
*
Elkészítés:
1.
A lisztet egy mély tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe 10 dkg cukrot, a 2dkg sót, a csomag élesztőt belemorzsoljuk, majd a langyos tejet ráöntjük, és sima tésztává dolgozzuk, végén az 1 dl olajjal jól össze gyúrjuk, és 25 percet kelni hagyjuk.
2.
Még kel a tésztánk, közben elkészítjük a puding masszát.
3.
A pudingport, cukrot, aromát tejjel simára keverjük, majd a mazsolát is beleszórjuk.
Majd teljes lángon sűrűre főzzük.
Egy kicsit hagyjuk hűlni.
4.
Addig a megkelt tésztánkból 4 cipót formálunk, s egyet kinyújtunk, megkenjük a pudinggal, kicsit várunk, és feltekerjük.
5.
Majd két ujjnyi szélesre szeleteljük, s jól kizsírozott tepsibe tesszük, de nem közel egymáshoz, hogy tudjanak kelni.
Majd így folytatjuk a megmaradt tésztával is.
6.
Előmelegített sütőben teljes lángon készre sütjük.
Ha kihűlt, megszórhatjuk vaníliás porcukorral.
sütési hőfok: 220°C sütési mód: alul-felül sütés