Pudingos-cseresznyés pite

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Dzsédzsé

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Pudingos-cseresznyés pite

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tésztához:
25dkg liszt
fél cs sütőpor
csipet só
10dkg cukor
1 tojás
7dkg vaj
1dl tejföl
1 tojássárga a lekenéshez
Töltelékhez:
fél kg magozott cseresznye
1 cs vaniliás pudingpor
5dkg cukor
kevés víz

*

Elkészítés:

A töltelékkel kezdjük.A cseresznyét fedő alatt párolni kezdjük,közben kikeverjük a pudingport a cukorral ,és annyi vízzel,hogy a cseresznye levével együtt kb 3dl legyen.Hozzáöntjük a forrásban lévő cseresznyéhez,és sűrűre főzzük.
Amíg hül elkészítjük a tésztát.A vajat elmorzsoljuk a liszttel,és a sütőporral,majd hozzáadjuk a többi összetevőt is,és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Egy piteformát kikenünk vajjal,vagy zsírral.A tészta kicsivel több mint felét kör alakúra nyújtjuk és a forma aljába helyezzük,úgy hogy a peremére is rányomkodjuk.
Ráhelyezzük a tölteléket,a maradék tésztánkból kölönböző formákat szaggatunk,és a cseresznyére helyezzük.Lekenjük a tojássárgával,és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.

Pudingos-cseresznyés pite

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pudingos-cseresznyés pite

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!