Hozzávalók:
Tésztához:
25dkg liszt
fél cs sütőpor
csipet só
10dkg cukor
1 tojás
7dkg vaj
1dl tejföl
1 tojássárga a lekenéshez
Töltelékhez:
fél kg magozott cseresznye
1 cs vaniliás pudingpor
5dkg cukor
kevés víz
*
Elkészítés:
A töltelékkel kezdjük.A cseresznyét fedő alatt párolni kezdjük,közben kikeverjük a pudingport a cukorral ,és annyi vízzel,hogy a cseresznye levével együtt kb 3dl legyen.Hozzáöntjük a forrásban lévő cseresznyéhez,és sűrűre főzzük.
Amíg hül elkészítjük a tésztát.A vajat elmorzsoljuk a liszttel,és a sütőporral,majd hozzáadjuk a többi összetevőt is,és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Egy piteformát kikenünk vajjal,vagy zsírral.A tészta kicsivel több mint felét kör alakúra nyújtjuk és a forma aljába helyezzük,úgy hogy a peremére is rányomkodjuk.
Ráhelyezzük a tölteléket,a maradék tésztánkból kölönböző formákat szaggatunk,és a cseresznyére helyezzük.Lekenjük a tojássárgával,és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.