Hozzávalók:
6 tojás, 6 kanál cukor, 6 kanál liszt, 1 kanál szódabikarbóna
1 kg alma, 2 cs.vaília puding, 1/2 liter víz, fahéj, citromlé, 3kanál cukor
1 doboz tejszínhab, habfixáló
*
Elkészítés:
A 6 tojással piskótát sütünk.
Az almát lereszeljük és 2,5 dl vízzel megpároljuk, hozzákeverjük a cukrot, fahéjat, citromlevet.
A 2 cs.pudingot 2,5 dl vízzel elkeverjük és a párolt almához öntjük, majd sűrűre főzzük.
A piskótát elvágjuk és megtöltjük a pudingos almával.
A külsejét tejszínhabbal bevonjuk.
Csipet fahéjjal megszórjuk. Én még a tejszínhabra marcipán virágokat tettem, s ez lett édesanyám szülinapi tortája.
Ha csak vendégvárónak készítjük lehet téglalap alakúra is, én itt a tetején a tejszínt pogácsa szaggatóval mintáztam meg, s fel lehet kockákra szeletelni.