Pudingkrémes kocka csokis habbal – 12 szelet

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zia

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Pudingkrémes kocka csokis habbal – 12 szelet

Pudingkrémes kocka csokis habbal – 12 szelet

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Tésztához:
4 tojásfehérje
4 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál rétesliszt
1 vaníliás cukor
1/2 sütőpor (7 g)
Krémek:
13 dkg margarin
5 evőkanál kristálycukor
2 vaníliás puding (főzős)
2,5-3 dl meggybefőtt lé
2,5 dl tej
2 vaníliás cukor
Díszítés:
2,5 dl tejszín
(porcukor+habfix, ha szükséges)
3 dkg étcsokoládé
csokoládé dara
gyümölcszselé figurák

*

Elkészítés:

tepsi méret: 17*24 cm
A tésztához a tojásfehérjéket – pici sóval – a vaníliás cukros kristálycukorral nem túl kemény habbá verjük. Belekeverjük óvatosan a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsi öntjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
sütemény méret: 14*22 cm      – 12 szelet
A tálat/tepsit alufóliával kibéleljük (így könnyebben kiemelhető), és a kihűlt piskótát beletesszük.
A krémekhez a margarint a kristálycukorral habosra kavarjuk.
Az egyik vaníliás pudingot a vaníliás cukorral, a meggybefőtt levével elkészítjük, ha langyosra hűlt, a cukros margarin felével sima krémmé kavarjuk.
Rátesszük egyenletesen a piskótára.
A tejjel, vaníliás cukorral a másik pudingot szintén elkészítjük Mikor langyosra hűlt, a cukros margarin másik felével szintén sima krémet készítünk.
Egyenletesen rásimítjuk a meggyes pudingkrémre.
Hideg helyre tesszük.
1 evőkanál tejszínnel az összetört étcsokoládét – forró vízbe állított tálkában, vagy mikróban – felolvasztjuk.
A tejszínből kemény habot verünk, beleöntjük a felolvasztott étcsokoládét, óvatosan fakanállal, lapáttal, párszor átforgatjuk (csak márványosra).
Rásimítjuk, a tálból/tepsiből időközben kiemelt sütemény tetejére.
Díszíthetjük csokoládé darával, gyümölcszselé figurákkal (a képen szőlő és eper), csokoládé forgáccsal stb.
Finomabb, ha néhány órát állni hagyjuk
Megjegyzés: Eredetileg maradék alapanyag felhasználásának gondolatával indult, és közben húsvéti süteménnyé alakult.
(Saját recept)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pudingkrémes kocka csokis habbal – 12 szelet