Provence és spenótos rácsos

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Provence és spenótos rácsos

Provence  és spenótos rácsos

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

A tésztához: 50 dkg
Töltelékhez
100 g provence  szendvicskrém
15 dkg trapista sajt
10 dkg spenót püré  nálam kész spenót főzelék került bele
Tetejére
1 tojás a kenéshez

*

Elkészítés:

A lisztet mély keverő tálba szitáljuk. Az élesztőt  a  langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez keverjük. Hozzákeverjük az olajat, a sót az olvasztott vajat  ,tojásokat,tejfölt, puha tésztát kapjunk az a lényeg , ami nem ragad oda az edény falához. A tésztát letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük. Közben elkészítjük a töltelékeket. A  sajtot lereszeljük. Ha duplájára kelt a tészta három részre osztjuk és lisztezett deszkán 3-4 milliméter vékony tégla lapokat nyújtunk. Egyenletesen háromszögeket vágunk belőle ,majd késsel vagy derelye vágóval a háromszög csúcsánál 3 egyforma vonalat húzunk ezzel átvágjuk a tésztát és ettől lesz majd rácsos. A vastagabb részre rakjuk a tölteléket és a reszelt sajtot ,majd egy könnyed mozdulattal ráhajtjuk a rácsozott részt .Szépen sütőpapíros tepsibe helyezzük . A sütőt előmelegítjük, majd a tészták tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk  szezám maggal majd forró sütőben  180 -200 fok körüli hőmérsékleten 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Provence és spenótos rácsos