Hozzávalók:
*
Elkészítés:
A húst alaposan megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
A szeleteket szépen felcsíkozzuk olyan módon, hogy egy szeletből egy hosszú hús csík legyen.
A csirke husit csiga alakban feltekerjük, majd a saslik pálcával a csiga közepén átszúrjuk.
A tekercseket meghintjük sóval, a fűszerkeverékkel és hagyjuk állni legalább 30 percet.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tekercseket a tepsibe fektetjük, olajjal meglocsoljuk, kevéske vízzel felöntjük (kb.
1 dl.
) Fedő alatt 35-40 percet pároljuk, majd a fedőt levéve ízlés szerinti barnaságra pirítjuk, közben meg-meglocsolva a tekercseket az alatta lévő fűszeres olajjal.
Paradicsom – és mozzarellakarikákkal, valamint sült krumplival kínáltam.


