Hozzávalók:
1 kg tisztított burgonya
1 db tojás
liszt
1 kanálnyi zsír
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tisztított kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük.
Közben kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
Ha megfőtt leszűrjük, burgonyatörővel áttörjük, 1 kanál zsírral összekavarjuk.
Hagyjuk kihűlni, belekavarunk 1 tojást.
És annyi lisztel összegyúrjuk, hogy ne legyen túl lágy, de kemény sem a tészta.
Kis darabokat vágunk belőle, rudakká sodorjuk, amit kis ujjnyi vastag darabokra vágunk.
Ezeket egyenként megsodorjuk.
Forrásban lévő sós vízben főzzük.
Ha feljön a víz tetejére egyet kavarunk rajta és szűrővel kiszedjük.
Összekavarjuk a pirított zsemlemorzsával, porcukorral, vagy lekvárral kínáljuk.


