Hozzávalók:
50 dkg orsó száraztészta
25-30 dkg főtt,füstölt prágai sonka
2 evőkanál zsemlemorzsa
-1 vöröshagyma
10 dkg reszelt sajt
20 dkg tejföl
10 dkg vaj
5 tojás
só,bors
*
Elkészítés:
-a hagymát apróra vágjuk és a fele vajon megfonnyasztjuk
-ha szép aranybarna szint kap levesszük a tüzről és a szintén felkockázott sonkával összekeverjük
-a tésztát enyhén sós vizben fogkeményre főzzük
-leszürjük alóla a vizet ,lecsepegtetjük és összekeverjük a hagymás sonkával
-egy tüzálló tálat vagy tepsit kivajazunk,a zsemlemorzsával körbeszorjuk
-a tojásokat szétválasztjuk a tojássárgáját a tejföllel +reszelt sajtal kikeverjük
-sóval ,borssal füszerezzük
-beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket
-a tojásos krémet a tésztára öntjük,összekeverjük,majd a sütötálba öntjük
-a maradék vajat a tetejére kockázzuk
-előmelegitett sütőben 200 fokon 30 perc alatt összesütjük
– tálalás előtt kicsit állni hagyjuk,hogy könnyebben szeletelhetö,kockánként kiszedhetö legyen