Pozsonyi szemek

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Pozsonyi szemek

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
Tészta: 50 dkg
Töltelék:
15 dkg mák, 13 dkg cukor, kevés tej,( kb 50 ml )2-3 dkg vaj, reszelt citromhéj, 1 ek vanília aroma
Kenéséhez:
1 db tojás

*

Elkészítés:

Elkészítése:
A tészta összetevőiből géppel nem túl lágy tésztát dagasztunk, majd megkelesztjük. Kelesztés után egyforma, dió nagyságú golyókat formálunk a tésztából.
Sütőpapírral  bélelt tepsit készítünk az asztalra, és a golyókat egymástól 5 cm-es távolságba helyezzük. A közepükbe fészket készítünk úgy, hogy az ujjunkkal benyomunk mélyedést a közepébe, ebbe kerül a töltelék.
A mákot a cukorral, a citromhéjjal, vaníliával, és vajjal összedolgozzuk. Annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy összeálljon. Mindegyik tésztafészekbe teszünk tölteléket. Annyit tegyünk, hogy ne folyjon ki belőle, amikor sülés közben nő a térfogata a tésztának.
Ezután lekenjük tojásfehérjével, majd 20 percig meleg helyen kelesszük. Utána a tojássárgájával kenjük le.
200 fokra előmelegítjük a sütőt, majd mikor betesszük, 180 fokra visszaéve 20- 25 percig sütjük.
Porcukrot szitálunk a tetejére.
Kevés időt vesz igénybe, és finom!

Pozsonyi szemek

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pozsonyi szemek

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!