Pozsonyi rakott TÉSZTA

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Pozsonyi rakott TÉSZTA

Pozsonyi rakott TÉSZTA

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

*

Elkészítés:

A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és hűlni hagyjuk.
A vajata tojások sárgájával, végül 5-6 evőkanál cukorral keverjük habosra.
A tejfölt, a citromhéjat észtát hozzáadjuk, azután beleforgatjuk a vaníliás cukorral habbá vert tojásfehérjét is.
Egy kb.
25×20 centis tűzálló tálat kivajazunk, morzsával behintjük, a tészta egyharmadát belesimítjuk.
A maradék cukorral összekevert mákot meg a mazsolát rászórjuk, egyharmadnyi tésztával befedjük.
Ezután a lekvárt kenjük rá, majd a tésztával letakarjuk.
Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 fokon, légkeveréses sütőben 170 fokon) 1 órán át sütjük.
Melegen, kockákra vágva tálaljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pozsonyi rakott TÉSZTA