Hozzávalók:
*
Elkészítés:
A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és hűlni hagyjuk.
A vajata tojások sárgájával, végül 5-6 evőkanál cukorral keverjük habosra.
A tejfölt, a citromhéjat észtát hozzáadjuk, azután beleforgatjuk a vaníliás cukorral habbá vert tojásfehérjét is.
Egy kb.
25×20 centis tűzálló tálat kivajazunk, morzsával behintjük, a tészta egyharmadát belesimítjuk.
A maradék cukorral összekevert mákot meg a mazsolát rászórjuk, egyharmadnyi tésztával befedjük.
Ezután a lekvárt kenjük rá, majd a tésztával letakarjuk.
Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 fokon, légkeveréses sütőben 170 fokon) 1 órán át sütjük.
Melegen, kockákra vágva tálaljuk.