Pozsonyi mákos

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

baba

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Pozsonyi mákos

Recept leírás:

Hozzávalók:

1+1 dl tej,1 kk.cukor,20 g élesztő,500 g finomliszt,250 g margarin,1 tojássárgája,só,1 citrom reszelt héja,1 dl tejföl,100 g cukor,100 g darált mák,1/4 1 tojássárgája a kenéshez,1 kk.olaj.

*

Elkészítés:

1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt,felfuttatjuk.A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a t.sárgáját,1 cs.sót,a reszelt citromhéjat,az élesztős tejet és a tejfölt,és összegyúrjuk.4 cipóra osztjuk,letakarjuk,fél órát kelesztjük.
1 dl tejet felforralunk a cukorral,fele-fele arányban leforrázuk vele a mákot.A cipókat korong alakú lapokra nyújtjuk,átlósan 8 háromszögre vágjuk,és arányosan elosztjuk rajtuk a mákos tölteléket.Kifliformára felsodorjuk őket,távol egymástól sütőpapírral bélelt tepsikre rakosgatjuk,tetejüket megkenjük az olajjal elkevert tojássárgájával.30 percig kelni hagyjuk,majd 200 C-fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.(kb.30-35 percig).Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pozsonyi mákos

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!