Pozsonyi kifli mákkal Tante Fanny tésztából

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Pozsonyi kifli mákkal Tante Fanny tésztából

Pozsonyi kifli mákkal Tante Fanny tésztából

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2 cs Tante Fanny Friss bejgli és Pozsonyi kifli tészta 400 g
1 db tojás
Töltelék:
20 dkg mák
10 dkg cukor
0,6 dl víz 3 dkg mazsola

*

Elkészítés:

A darált mákot összekeverjük a cukorral, vízzel, mazsolával és megfőzzük.
Várunk, hogy hűljön ki.
A Tante Fanny friss bejgli tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük egy síma lapra, és egyenlő négyzeteket vágunk belőle, majd kiskanállal teszünk a négyzet felső egyharmadára, a széleket hagyjuk szabadon.
A kimaradt széleket kenjük be a felvert tojással, majd tekerjük fel a négyzet alakú tésztát kifli formákra.
A tepsibe helyezett sütőpapírra helyezzük a kifli formára tekert tésztát, majd a tésztát kenjük meg a felvert tojással.
Hagyjuk pár percig száradni, majd ismételten kenjük meg felvert tojással.
Az előmelegített sütőben ( 170 fokos ) 25 percig süssük aranysárgára.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pozsonyi kifli mákkal Tante Fanny tésztából