Pozsonyi kifli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Katka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tészta
60 dkg liszt
25 dkg margarin,
150 ml tej
3 dkg cukor
1,5 dkg élesztő
2 tojás
csipet só
Diós töltelék
20 dkg darált dió
15 dkg cukor
150 ml tej
reszelt citromhéj ízlés szerint
Máktöltelék
20 dkg darált mák
15 dkg cukor
150 ml tej
3-4 ek baracklekvár
reszelt citromhéj ízlés szerint
Tetejére
1 tojás

*

Elkészítés:

A tejet a cukorral, élesztővel felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a csipet sót, a tojásokat, alaposan összegyúrjuk.
Hűvös helyen pihentetjük, amíg elkészülnek a töltelékek.
A diót és a mákot külön-külön leforrázzuk a cukros tejjel, ízesítjük citromhéjjal, a mákosat baracklekvárral is.
A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, és 10X10 cm –es négyzetekre vágjuk.
Minden tésztalap sarkába rakunk a töltelékből.
Felhengergetjük, és kifli formára hajtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
A tetejét tojással megkenjük, majd 190 fokon szép márványos- pirosra sütjük.

Pozsonyi kifli