Hozzávalók:
hozzávalók
Tészta:
25 dkg porcukor
1 ek zsír
3 ek méz
2 ek tejföl
2 evőkanál víz
2 tojás
1 kávés kanál szódabikarbóna
60 dkg liszt
Krém:
5 dl víz
2dl tejföl
2 cs vaníliás puding
1 ek liszt
vaníliás cukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukorr
csokoládé
lekvár
*
Elkészítés:
elkészítés
A tésztához a liszt kivételével egy fazékba tesszük a hozzávalókat, felmelegítjük.
Végül belekeverjük a lisztet. Kiborítjuk a tésztát, átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. Egyikbe tetszés szerint kakaóport teszünk.
A két fehér lapot egyforma méretűre nyújtjuk, és 200 fokon megsütjük .Én tepsi hátán sütöttem
A kakaós tésztából kilenc rudat sodrunk, akkorát, mint a tepsi, amiben a lapokat sütöttük. Ezeket a rudakat is megsütjük.
A vízzel,elkeverjük a tejfölt majd simára keverjük a pudingot, lisztet, és felfőzzük.
Amíg hűl, habosra keverjük a margarint a porcukorral és a vaníliával, majd a két masszát összedolgozzuk.
Lapokat a következőképpen megtöltjük:
Egy lapot megkenünk sárgabarack lekvárral, rátesszük a krém felét.
Ráhelyezzük a kakaós rudakat, finoman belenyomjuk a krémbe.
Rásimítjuk a krém másik felét.
A második lapot is megkenjük lekvárral, és fordítva (lekváros felével lefele) rátesszük a krémre.
Tetejét bevonjuk olvasztott csokival, és másnap szeleteljük.