Pöttyös karaj.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Pöttyös karaj.

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg csontnélküli karaj / egészben hagyva /
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
2 fej fokhagyma

2 ek zsír
csipetnyi köménymag / lehet darált is /

*

Elkészítés:

A pöttyös karajt általában szilveszterkor szoktam készíteni, de bármikor elkészíthető, hidegen, melegen is fogyasztható.
Az egész karajt megmossuk megsózzuk.
Ha nincs más eszközünk a karajt hosszában fakanállal  kiszúrjuk  teljesen átszúrva a húst, hiszen ebbe a nyilásba tesszük majd a zöldségeket. A zöldségeket  és a nyilást is megsózzuk, majd a lyukakba dugdossuk bele, hogy kilátszódjanak a hús két végén. A fokhagymát félbevágjuk és kis nyilást ejtve a húson beletesszük.
A hús minden oldalát 2 ek. zsíron megpirítjuk, rászórjuk a köménymagot , majd a hús 3-4.-ig felöntjük vízzel. Lassú tűzön pároljuk, lehetőleg fedő alatt. Amikor már puha, levesszük a fedőt, és szép pirosra megsütjük.
Kihűtjük, és vékonyan felszeleteljük. Nagyon jót fog mutatni a fehér, ill. a piros pötty rajta.
Jó étvágyat ! Készítette:Bözsike

Pöttyös karaj.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pöttyös karaj.