Hozzávalók:
1 kg csontnélküli karaj / egészben hagyva /
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
2 fej fokhagyma
só
2 ek zsír
csipetnyi köménymag / lehet darált is /
*
Elkészítés:
A pöttyös karajt általában szilveszterkor szoktam készíteni, de bármikor elkészíthető, hidegen, melegen is fogyasztható.
Az egész karajt megmossuk megsózzuk.
Ha nincs más eszközünk a karajt hosszában fakanállal kiszúrjuk teljesen átszúrva a húst, hiszen ebbe a nyilásba tesszük majd a zöldségeket. A zöldségeket és a nyilást is megsózzuk, majd a lyukakba dugdossuk bele, hogy kilátszódjanak a hús két végén. A fokhagymát félbevágjuk és kis nyilást ejtve a húson beletesszük.
A hús minden oldalát 2 ek. zsíron megpirítjuk, rászórjuk a köménymagot , majd a hús 3-4.-ig felöntjük vízzel. Lassú tűzön pároljuk, lehetőleg fedő alatt. Amikor már puha, levesszük a fedőt, és szép pirosra megsütjük.
Kihűtjük, és vékonyan felszeleteljük. Nagyon jót fog mutatni a fehér, ill. a piros pötty rajta.
Jó étvágyat ! Készítette:Bözsike


