Hozzávalók:
1kg csontnélküli karaj
1 szál sárgarépa / lehet fagyasztott is /
1 szál fehérrépa / lehet fagyasztott is /
2 gerezd fokhagyma
2 kanál zsír
só
köménymag / lehet őrölt is /
*
Elkészítés:
A pöttyös karajt általában szilveszterkor szoktam készíteni , de bármikor elkészíthető. Általában hidegen esszük.
A karajt megmossuk, kívűlről besózzuk.
Ha nincs más, vékony fakanállal annyi lyukat készítünk, amennyit tudunk. Ezeket a nyilásokat is besózzuk, majd a répát, zöldséget a lyukakba szúrjuk.
A fokhagymát kettévágjuk és a karajon pici nyílást ejtve, beledugjuk.
2 kanál zsíron a karaj minden oldalát megpirítjuk, óvatosan beleszórjuk a köménymagot / aki nem szereti, őrölten tegye bele / , majd felöntjük 3/4- ig vízzel. Forrás után kis lángra tesszük, és puhára pároljuk.Amikor megfőtt, minden oldalát szép pirosra sütjük.
Teljesen hűtsük ki, mert csak így tudjuk éles késsel szépen felszeletelni. Szép látványt nyujt rajta a piros illetve a fehér pötty .
Jó étvágyat ! Készítette : Bözsike


