Pörköltös csiga

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rena

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Haladó

Pörköltös csiga

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
csipetnyi só
1 kávéskanál cukor
2 dl tej
2 evőkanál étolaj
1 tojás
A pörkölthöz:
2 csirkemellfilé,bármilyen hús jó,sőt a virsli is finom hozzá
1 vöröshagyma
2 evőkanál étolaj
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika

őrölt bors
zsiradék a tepsi kikenéséhez vagy sütőpapír

*

Elkészítés:

A cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt,majd összedolgozzuk a liszttel,tojással,olajjal meg egy csipet sóval és alaposan összedolgozzuk. A tetejét meghintjük liszttel és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel elkészítjük a pörköltet:az olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott csirkehúst,azután együtt pirítjuk tovább. Sóval,őrölt borssal ízesítjük,megszórjuk pirospaprikával és beletesszük az apróra vágott fokhagymát is. Kevés vizet öntünk alá,és a húst -időnként megkeverve-puhára pároljuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a langyosra hűtött pörkölttel(a szaftjából kicsit félreteszünk) majd a tésztát felgöngyöljük,és ujjnyi vastagságúra szeleteljük. A csigákat kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk(jó a sütőpapír is) és újra megkelesztjük. Meglocsoljuk a pörkölt levével,majd 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Pörköltös csiga

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pörköltös csiga

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!