Hozzávalók:
Maradék csirkeporkolt
4 tojás
1 kg krumpli
1 nagy fej voroshagyma
vaj és prézli a tál kikenéséhez és szórásához
ételízesíto
orolt bors, só, orolt koménymag
*
Elkészítés:
A maradék csirkeporkoltet ledaráljuk, ízlés szerint ízesítjuk a fuszerekkel és az ételízesítovel. Hozzáadjuk az apróra vágott voroshagymát. Mivel nekem a porkolt tejfolos volt, nem tettem belé tobb tejfolt.
A megfott krumplit és a fott tojásokat megpucoljuk, karikákra vágjuk.
A jénai tálat kivajazzuk, prézlivel meghintjuk. Rétegekben rákenjuk a húsmasszát, rárakjuk a fott tojás karikákat. A tetejére krumpli kerul, amire rácsipegettuk a maradék vajat és légkeveréssel 170 fokon pirosra sutjuk.
Nagyon finom ízu étel.

