Hozzávalók:
*1,5 kg sertéstarja
*3 nagy fej vöröshagyma
*3 púpos ek tyúkzsír
*3 nagyobb paprika
*3 közepes paradicsom
*1,5 tk őrölt paprika
*1 ek paprikakrém (ízlés szerint lehet csípős is)
*2 kk só
*1 kk őrölt bors
Finom étel koronája a LANTOS Borászat terméke : www.lantosbor.hu
*
Elkészítés:
A húst alaposan megtisztítjuk, ha van rajta nagyon zsíros rész, azt esetleg eltávolítjuk és felkockázzuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát, a paprikát kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.
A bográcsban felhevítjük a tyúkzsírt, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta.
A lecsöpögtetett húst fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, a fűszereket.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul.
Ha még marad rajta víz, a fedőt eltávolítva hagyjuk elfőni.
Melegen, kifőtt tésztával és savanyúsággal kínáljuk.