Hozzávalók:
Piskóta: ::5db tojás, 5e.k k.cukor, 5e.k liszt, 1 cs sütőpor, 2 e.k darált dió.Töltelék:::2cs vaníliás pudingpor, 0,5l tej , 5e.k liszt, 4dl tej , 3 cs vaníliás cukor, 20dkg porcukor, 15dkg margarin, Pörkölt dió:::15dkg darált sió, 5dkg margarin , 5dkg kristálycukor.
*
Elkészítés:
A piskótát hagyományosan elkészíteni annyi a különbség , hogy a 2 kanál siót is beleszórom és megsütni.Hagyni kihűlni és szépen kettévágni .A vanília pudingot megfőzni a fél liter tejben és félre tenni hűlni .Az 5 evőkanál lisztet megfőzni a 4dl tejben és félre tenni hűlni ez egy sűrű massza nem kell megijedni.A porcukort a vanília cukrot és a margarint habosra kikeverni.A pudingot és a főzött krémet összekeverni habosra és hozzáadni a porcukros krémet is és ezeket szép habosra kiverni.Pörkölt dió elkészítése::A margarint egy serpenyőben felolvasztom és hozzáadom a cukrot elkeverem , majd a diót adom hozzá és aranybarnára megpirítom , de ne égessük meg.A piskóta egyik felét lekenem a krém felével és megszórom a pörkölt dió egy részével , majd megint rá a krém és befedem a másik lappal és a tetejét vékonyan lekenem és megszórom díszítésként is .Hűtőszekrénybe teszem egy kis időre és tetszés szerint szeletelem.Jó étvágyat hozzá!