Hozzávalók:
Tésztához:
35 dkg finomliszt
10 dkg zsír
3 db tojássárgája
1 kis pohár tejföl
pici só
Töltelékhez:
3 db tojásfehérje
10 dkg porcukor
2 ek. baracklekvár
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 db cipót formálunk belőle. Kinyújtjuk az egyik cipót vékonyra, mintha levestésztát készítenénk. Megkenjük olvasztott zsírral, meglisztezzük és feltekerjük. Így járunk el a másik cipóval is. Így pihentetjük 30 percet.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A 3 tojásfehérjét kemény habbá felverjük. Hozzátesszük a porcukrot és a baracklekvárt, jól elkeverjük.
A pihentetés után a feltekert tésztát 18 db-ra vágjuk, egyenként kinyújtjuk, belerakunk kb. egy teáskanálnyi tölteléket, és feltekerjük, kifliket formázunk.
A másik tésztakígyóval is így járunk el, összesen 36 db kiflink lesz.
Bezsírozott/sütőpapíros, tepsibe sorakoztatjuk a kifliket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
Kihűlés után porcukorral megszórjuk.
Ez a recept szintén a nagyimtól maradt rám. Mivel már 14 éve az angyalok között van, így közel 20 éves lehet ez a finom kifli. A tésztája a leveles tésztához vagy a hájashoz hasonlít. Nekem ez a süti az egyik kedvencem.