Porhanyós kifli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Dzsédzsé

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Porhanyós kifli

Porhanyós kifli

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50dkg liszt,
20dkg margarin,vagy 15dkg zsír,
1dl tejföl,
1ek cukor,
csipet só,
2dkg élesztő,
1,5dl tej.
Töltelék: gesztenyemassza,mák,dió,lekvár…

*

Elkészítés:

Az élesztőt a tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk.A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a cukrot a sót,a megkelt élesztőt,és tejföllel összeállítjuk.1 órát pihentetjük.5 cipóra osztjuk,3mm vastagságú kör alakra nyújtjuk,8 egyforma részre vágjuk,töltjük,és kifli alakba feltekerjük.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,200 fokos sütőben megsütjük.Melegen vaniliás porcukorral megszórjuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Porhanyós kifli