Pórés gombaleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 db kisebb szál póréhagyma (tisztítva kb. 20 dkg)
30 dkg csiperkegomba
2-3 dkg vaj (vagy olaj)
2 dl főzőtejszín
8 dl víz
2 db húsleveskocka vagy 1 ek ételízesítő
1 tk só
1 db babérlevél
1 mk őrölt fekete bors
1 ek ketchup 2 ek liszt (gluténmentesen: kukoricaliszt)
2 dl tejföl 1 ek felaprított metélőhagyma

*

Elkészítés:

A vékony karikára vágott póréhagymát megdinszteljük a vajon vagy olajon, majd hozzáadjuk a megtisztított, felaprított gombát, néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel, a vízzel, és felforraljuk.
Közben ízesítjük a húsleveskockával, babérlevéllel, őrölt fekete borssal, ketchuppel, majd kis lángon, fedő alatt 10-15 percig főzzük.
A lisztet simára keverjük a tejföllel és egy kevés vízzel, majd ismét felforralva, ezzel sűrítjük a levest.
Fölaprított metélőhagymával megszórva tálaljuk.