Hozzávalók:
1 kg pulykacomb filézve
1 nagyobb darab póréhagyma
1 szál új hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
2 ek liszt
1,5 dl Főzőtejszín
1 dl víz
1 ek olaj
2 ek vaj
tárkony
só, bors
*
Elkészítés:
A húst kifilézzük és apró kockára vágjuk.
Az olaj és vaj keverékével megpirítjuk .
Amikor megpirult, meghintjük a liszttel, hozzáadjuk a felkarikázott pórét, az új hagymát és a fokhagymát apróra vágva majd, felöntjük a vízzel.
Így főzzük még tovább.
Közben belerakjuk a felkockázott két paradicsomot.
Mikor puhára főtt ízesitjük a sóval borssal és felöntjük a főzőtejszínnel és összeforraljuk.
Ízesítjük még friss tárkonnyal és finom rízzsel tálalhatjuk.