Hozzávalók:
1 cs mélyhűtött levelestészta (kb. 45 dkg)
2-3 szál póréhagyma fehér része
20 dkg nyers sonka
1 ek olaj
4 tojás
20 dkg natúr krémsajt (pl. medve)
15 dkg trappista sajt, reszelve
*
Elkészítés:
A leveles tésztát engedjük ki, nyújtsuk ki, és helyezzük sütőpapírral bélelt 30×40 cm-es gáztepsibe.
A póréhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikára, a sonkát kockázzuk fel. Az olajon süssük meg a pórét és a sonkát. Ha megsült, tegyük egy szűrőbe, és jól csepegtessük le, így a tészta nem ázik el.
A tojásokat géppel jól kikeverjük a krémsajttal, sót és borsot rakunk rá, majd hozzáadjuk a trappista sajtot is.
A hagymás-sonkás masszát szétterítjük a tésztán, majd a tojásos krémet ráöntjük, és eligazítjuk.
Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.