Póréhagymás gomba, polentakoronggal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kercsike

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Póréhagymás gomba, polentakoronggal

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg csiperkegomba
1 szál póréhagyma
1 ek olivaolaj
1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld

1 mk. őrölt bors
15 dkg kukoricadara

0,5 l víz
2 dkg vaj

*

Elkészítés:

A gombát szeletekre, a póréhagymát karikára vágjuk.
Az olivaolajon megpároljuk a gombát, majd mikor a levét kezdi elfőni rádobjuk a póréhagymát.
Sózzuk, borsozzuk és meghintjük a petrezyelyemzölddel.
Egyet kavarunk rajta és kész.
A vizet felforraljuk, megsózzuk és állandó keverés mellett beleöntjük a kukoricadarát. A legjobb, ha habverővel keverjük, addig /kb 3-4 percig/ amíg érezhetően besűrűsödik.
Pár perc hűlés után egy vajjal vékonyan bekent tálcára borítjuk és elsimítjuk úgy, hogy kb egy cm vastag legyen. Megvárjuk míg teljesen kihül, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk a darából
A korongok mindkét oldalát egy jól felhevített teflonserpenyőben ropogósra sütjük.

Póréhagymás gomba, polentakoronggal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Póréhagymás gomba, polentakoronggal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!