Póréhagyma krémleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Póréhagyma krémleves

Póréhagyma krémleves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 szál nagyobb méretű póréhagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa 3 dl főzőtejszín
5 dl húsleves leve ( leget leves kockából is ) 5 dkg margarin petrezselyem fél csomog 1 -1 mk só, fehérbors, curry, őrölt szerecsen dió, kakukkfű
1 ek prított fenyőmag
Konyhai mértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1.5 dkg
1 csapott evőkanál: 1.2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1.5 dkg
Edények űrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2.5 dl

*

Elkészítés:

A póréhagymát és a fokhagymát vágjuk fel vékony darabokra, majd a megolvasztott margarinhoz  keverjük.
Ezután megsózzuk, majd lefedjük.
5 perc múlva hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott sárgarépát is.
Adjuk hozzá a fűszereket.
Fedő alatt pároljuk, amíg puha nem lesz.
Ezután öntsük hozzá kb. 1 dl húsleveslét, és 5 percig hagyjuk párolni, ezután hozzáadjuk a főzőtejszínt.
Egy botmixerrel, vagy turmixgépben paszírozzuk össze és a maradék húsleveslét hozzáöntjük.
Összeforraljuk, és tálaláskor a tetejére pirított fenyőmagot szórunk

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Póréhagyma krémleves