Polenta (Puliszka)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Polenta (Puliszka)

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

12 dkg kukoricadara
2,5 dl tej
2,5 dl víz
1 tk ételízesítő
1 tk só
4 dkg vaj
2-3 dkg parmezán

*

Elkészítés:

Kitűnő köret pörköltek, tokányok, szaftos húsok mellé!
Egy kisebb fazékba öntjük a vizet és a tejet, hozzáadjuk az ételízesítőt, de vigyázzunk, mert a parmezán is sós, és elkezdjük forralni.
Én akkor szoktam hozzáadni a kukoricadarát, amikor még nem forrt fel teljesen a víz, így nem csomósodik.
Amikor felforrt, takarékra állítjuk a lángot, hagyjuk néhány percig főni, néha megkeverjük, majd lezárjuk a gázt, lefedjük, hadd szívja meg magát a gőzben a dara.
Közben lehet mást csinálni.
20-30 perc múlva, ha még mindig van alatta folyadék, ismét meggyújtjuk alatta a gázt, de ekkor már folyamatosan keverni kell, hogy nehogy lekapja az alját.
Amikor felszívta az összes folyadékot, összeállt, lekapcsoljuk megint a gázt, lefedjük, hagyjuk pár percig pihenni, majd belekeverjük a parmezánt és a vajat.
Kikanalazzuk egy tálra vagy tálcára, késsel szépen egyenesre simítjuk, és miután teljesen kihűlt, könnyen lehet szeletelni.
(4 főre, 30 perc + pihentetés).