Hozzávalók:
5 dkg egész mogyoró (sózatlan)
diónyi vaj
5-7 db gyömbéres keksz
citromkrém (lemon curd)
15 dkg áfonya
2 dl tejföl vagy creme fraiche
2 kanál porcukor
étcsokiforgács
*
Elkészítés:
Száraz serpenyőben pirítsuk meg a mogyorót, és adjuk hozzá a vajat is.
4 borospoharat előveszünk.
A gyömbéres kekszet apróra törjük. (Én úgy törtem össze, ahogy Jamie is: belecsavartam a kekszeket egy konyharuhába, és párszor hozzávágtam a konyhapulthoz.
Hatásos és vicces.) Összekeverjük a pirított mogyoróval.
Az így kapott mogyorós-kekszes masszát osszuk el a 4 pohár alján.
Erre jön 1-1 evőkanál citromkrém.
Néhány szem áfonya következik.
Majd 1-2 evőkanál porcukorral előzetesen elkevert creme fraiche (vagy tejföl).
Megint pár szem áfonya, és ismét 1-2 evőkanál édes tejföl.
Zárjuk le a desszertet egy kis csokireszelékkel.